Kinderfeestjes / Familie uitjes

Om de verjaardag van uw kind(eren) extra leuk te maken bieden wij u instructieve kinderfeestjes met verschillende mogelijkheden. Of  om voor u een leuke familie dag, familie uitje, familiereünie, enz. te verzorgen bieden wij u ook dezelfde mogelijkheden. Zo u het wenst wat meer theoretisch of zo anders wat meer praktisch. Het kan naar leeftijd en niveau aangegeven worden. 

UPDATE sept 2017: Door de opleiding van extra nieuwe werkzaamheden is het leveren van kinderfeestjes/familie-uitjes/enz. zeer beperkt. U kunt altijd mailen/bellen of er een vervanger beschikbaar is. Wij doen ons uiterst best om u van dienst te zijn.

Mogelijkheden: ( zo u wat anders wenst email ons, wie weet, Email: contact)

  • Eerste mogelijkheid kinderfeestjes/ familie-uitjes/ workshops: Traditioneel Boogschieten. Voor meer info zie onder.

  • Tweede mogelijkheid kinderfeestjes/ familie-uitjes/ workshops: Traditioneel kanovaren Klik hier voor de tweede mogelijkheid in kinderfeestjes of familie-uitjes: Traditioneel kanovaren

  • Derde mogelijkheid kinderfeestjes/ familie-uitjes/ workshops: Traditioneel vuur maken. Voor meer info zie onder.

  • Vierde mogelijkheid kinderfeestjes/ familie-uitjes/ workshops: Planten/Geneeskruiden & bomen  kennen/herkennen. Voor meer info zie: Bushcraft Natuurgeneeskunde

  • Vijfde mogelijkheid: De Tipi. Voor meer info zie onder.

Tarieven

Wijzigingen voorbehouden.

De tarieven variëren naar het aantal uren, deelnemers, soort instructie, enz.  dat u wenst. Het minimale tarief is 70,-  voor 2 uur, met max. 12 kinderen of jeugdigen. Voor volwassenen max. 8 deelnemers.

Met meer dan 12 deelnemers kunt u uit gaan van een gemiddelde van 6 euro per persoon. Mail voor meer info, mail ook zo u een max. budget heeft, misschien kunnen we iets aanpassen. Email: contact

Eerste mogelijkheid; Traditioneel Boogschieten

Wij bieden u het gehele jaar door de volgende onderstaande mogelijkheden. De eerste mogelijkheid is alléén traditioneel boogschieten. U kunt dan kiezen op een blazoen (schijf) te  schieten of  op 3d plastic dieren.  De tijdsduur van deze mogelijkheid is minimaal twee uur. Wij bieden drie niveaus: A. Beginner B. Gevorderde C. Geoefende

Optie: Traditioneel boogschieten met op het eind traditioneel speer werpen of Tomahawk gooien.

Derde mogelijkheid kinderfeestjes/ familie-uitjes: (Traditioneel) vuur maken

De derde mogelijkheid is alléén een kampvuurtje maken. Op ons indianenpark maken we op drie verschillende manieren het vuur aan, zo zijn er ook drie opties:

 A.     (Moderne) manier (aansteker e.d.). De nadruk ligt meer hoe je een vuur opbouwt en met wat voor primitieve middelen je dit kan / moet doen. Eventueel aangevuld met een verassing boven het vuurtje te warmen. De totale tijdsduur van dit kinderfeestje is minimaal anderhalf uur.

Koop nu de Dutch-oven: Dutch-oven

De dutch-oven onder de driepoot.

B.     Militaire manier van vuur maken door middel van een magnesium staafje en schraper. De totale tijdsduur van dit kinderfeestje is minimaal twee uur.

  Koop nu het magnesium staafje: Magnesium staafje

C.     Traditioneel vuur maken met een vuurslag, vuursteen en verkoolde katoen. De totale tijdsduur van dit kinderfeestje is minimaal twee uur.

Koop nu het vuurslagsetje: Vuurslagsetje

D.    Oer traditioneel vuur maken met een vuurboog. De totale tijdsduur van dit kinderfeestje is minimaal twee uur.

De “Vuurboog”. Een van de oer-traditionele vormen van vuur maken.

Na veel zweetdruppels…

  Koop nu het vuurboogsetje: Vuurboogsetje

Vijfde mogelijkheid: De Tipi

De vijfde mogelijkheid is in de tipi. Dit is alleen mogelijk op een bepaald tijdstip van het jaar.

Zo u nog wat anders wil, u kunt het natuurlijk altijd vragen.

  

De wereldberoemde tent van de indianen; de Tipi

   

De kinderen vragen niet naar een stoel met een rugleuning….

Kinderen, jeudigen en volwassenen, ze vermaken zich best rondom de tipi…

Meer over de Dutch-oven  

De Dutch-oven

De Dutch-oven is een onmisbaar hulpmiddel om te koken op het bushcraftkamp. Vroeger werd hij ook wel de “heksenketel” genoemd. Waarschijnlijk door zijn veelzijdig gebruik van de “oer-pan”. Voor soep tot zelfs appeltaart/broodbakken is deze pan te gebruiken! Enige oefening is wel vereist..! Doordat men dus vuur onder de pan én bovenop de pan kan maken, krijgt men het zelfde effect als een oven! Vandaar die appeltaart en dat brood, enz. Wat het ook heel bijzonder maakt is dat de pan van gietijzer is. Gietijzer bereikt een hoge temperatuur en houd zijn warmte lang vast. Dus ook ideaal om er wildbraad in te stoven.

Hieronder een kleine video bushcraft broodbakken: video broodbakken in de Dutch-oven.

 Koop nu de Dutch-oven: Dutch-oven