Superfoods & Bushcraft foods

Superfoods & Bushcraft foods kopen

Nieuw in ons assortiment superfood en Bushcraft-food produkten in gezinsverpakking. Wij verkopen alleen per 1, 5 , 10 of 25 kg. Sommige producten per 500 gram. Wij willen de gezinnen de mogelijkheid bieden om ECO voedsel meer betaalbaar te maken. Het produkt komt van een ECO groothandel. Zie webshop: http://www.traditioneelboogschieten.nl/webshop/index.php?route=product/category&path=185

Wat zijn Superfoods  & Bushcraft foods?

Superfood

Superfood is een term die je tegenwoordig vaak tegenkomt in speciale voedingswinkels, zoals een Eko-Shop, Gezond&Wel, enz. maar ook steeds vaker in de grote supermarkten of speciale bushcraft gerelateerde winkels, zoals bij ons de Bushcraft & Survival winkel.

Superfoods zijn natuurlijke voedingsmiddelen die buitengewone hoeveelheden voedingsstoffen bevatten. De meeste gezonde voedingsmiddelen hebben 2 of 3 bijzondere eigenschappen die goed voor de gezondheid zijn, superfoods bevatten vaak 12 of meer bijzondere eigenschappen. Het unieke en tevens kenmerkende aan superfoods is dat deze voedingsmiddelen enorm rijk zijn aan mineralen, vitaminen, aminozuren en antioxidanten.

Dus superfood dankt zijn naam aan de extra gezonde voedingstoffen die er in zitten. Deze voedingstoffen zijn meer aanwezig dan bij standaard dagelijks voedsel.

Bushcraft food

Superfood en bushcraft food zijn nauw aan elkaar verwant. Met de term bushcraft food willen wij voedsel omschrijven wat direct uit de natuur komt, of zo veel mogelijk lijkt op het voedsel uit de natuur, zoals biologisch voedsel of Eko-voedsel. Door de intensieve landbouw van tegenwoordig, is veel voedsel opgejaagd in de groei, om maar zo snel mogelijk groot te zijn en veel kilo’s te leveren. Dit gaat ook gepaard met een verarming van de voedingsstoffen in de bodem.

De ontwikkeling van Eko-voedsel, biologisch voedsel,  heeft hierin geprobeerd een halt toe te roepen. Immers is het gebleken, dat na veel wetenschappelijke onderzoeken op dit biologisch- voedsel, meer voedingsstoffen, vitaminen en mineralen worden opgenomen, dan men de laatste 50 jaar had gedacht.

Biologische groenten en vlees bevatten meer voedingsstoffen en minder giffen, en zijn dus gezonder. Biologische groenten bevatten meer gezonde voedingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen en ander anti-oxidanten. Vitaminen zijn essentieel voor ons lichaam en anti-oxidanten kunnen onze lichaamcellen beschermen tegen kanker. Zie meer over kanker onder het kopje cellulaire geneeskunde: http://www.bushcraft-and-survival.com/index.php/bushcraft-geneeskunde/

Biologisch vlees is malser en bevat vaker meer eiwitten en gezonde vetten. Op biologische boerderijen hebben dieren meer ruimte en wordt het al te gemakkelijk gebruik van antibiotica en medicijnen vermeden. Tevens bevat dit vlees minder water, het is dus spiervlees. In plaats van een “plofkip”, welke na het braden bijna voor de helft kleiner is geworden, heeft een biologische kip wat steviger en smakelijker vlees. Dit vlees lijkt dus meer op het “wild- vlees” wat vrij in de natuur heeft geleefd en geenszins opgefokt is.

Zie meer over biologisch voedsel: http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/biologisch.aspx

Voedsel en allergie

Wel degelijk is er ook een relatie met voedsel en allergie. Het aantal mensen en vooral kinderen met voedselallergie neemt alleen maar toe, volgens Amsterdams Medisch Centrum. Niet alleen het aantal kinderen met voedselallergieën neemt toe, ook het aantal ernstige gevallen lijkt toe te nemen. Zie: http://goedgezond.info/2014/09/landbouw-antibiotica-en-toename-voedselallergieen/

Giffen in mandarijnen

http://goedgezond.info/2014/11/giffen-in-mandarijnen-hoe-zit-het-nu-nog-steeds-oppassen/