Bushcraft Kanovaren

Om de verjaardag van uw kind(eren) extra leuk te maken bieden wij u instructieve kinderfeestjes met verschillende mogelijkheden. Of  om voor u een leuke familie dag, familie uitje, familiereünie, enz. te verzorgen bieden wij u dezelfde mogelijkheden. Zo u het wenst wat meer theoretisch of zo anders wat meer praktisch. Het kan naar leeftijd en niveau aangegeven worden.

Tweede mogelijkheid kinderfeestjes/ familie-uitjes/ workshops: (Traditioneel) Canadees kanovaren

Tarieven

Wijzigingen voorbehouden.

De tarieven variëren naar het aantal uren, deelnemers, soort instructie, enz.  dat u wenst. Het minimale tarief is 85,-  voor 2 uur, met max. 12 kinderen of jeugdigen, alleen onder begeleiding van een Bushcraft & Survival- instructeur. Voor volwassenen max. 8 deelnemers.

Met meer dan 12 kinderen of 8 volwassenen kunt u uit gaan van een gemiddelde verhoging van 7 euro per pers. voor kinderen en 9 euro p.p. voor volwassenen. Mail voor meer informatie.  Email: zie contact pagina

Instructieve Bushcraft- kanotochtjes

We bieden u het gehele jaar door (zolang het ijs niet kraakt, zijn niet bang voor herfst en winter, gaan natuurlijk niet het grote water op) de mogelijkheid om bushcraft of survival kanotochtjes te doen, met instructies over het Canadese kanovaren of informatie van (water)planten, (water)dieren, het kunnen (over)leven met de kano óp, áán en ín het water.

Opties:

  1. Instructief peddel techniek Canadees kanovaren, nadruk op (soorten)traditionele kano’s.
  2. Instructief (her)kennen van (water)planten, (water)dieren, bomen, enz., nadruk op de natuur met betrekking tot bushcraft en survival
  3. Bijzondere instructieve gelegenheden: Vissen vanuit de kano,  3d boogschieten vanuit de kano en kano- (jeugd)kampeer tochten.

En we bieden u ook VERKOOP van speciale wildwater, openwater, Canadese kano’s en kajaks. Er staat nog alleen een opblaasbare kano op, het is in aanbouw, neemt u voor vragen contact met ons  op.  Klik hier voor verkoop kano’s: kano verkoop

Bushcraft Kanovaren

We bieden u kanotochtjes met 2 gereviseerde traditionele Canadese kano’s van jaren oud. Deze kano’s zijn van hout- canvas. Dit soort Canadese kano’s stammen terug uit eind 19e eeuw en waren een vervolg op de zogenaamde berkenbast kano’s (birch- canoes) die de indianen al zeer lang gebruikten.  Zie hierboven bij kopje KANOTOCHTJES

De Canadese Kano

Na een lange en barre tocht over de rivieren is hij er dan : DE CANADESE KANO!!!

We zijn onderweg nogal wat hindernissen tegengekomen; stroomversnellingen, omgewaaide bomen, watervallen, beren en wolven………….maar we hebben ons ook verwonderd……….zoveel vis, dat we het niet tellen konden, bijzondere vogels, die we niet eerder horen konden, zonsopkomst -en zonsondergang op het water die ons stil maakten…en nog meer..

Indianen (ook onze voormalige Germanen) én bushcraft zijn onafscheidelijk aan elkaar verbonden. Indianen waren ZEER verbonden met het land waarop ze leefden. Het land was hun “song” (gezang). Men had grote achting voor wat de natuur hun bood. Zij leefden ín de natuur en ván het geen de natuur hun schonk. Zonder de natuur zouden zij het niet overleven. De kano is als eeuwen lang, het super geschikte vervoer over water, voor de indianen.  Zij konden hiermee jagen, vissen, zich voortbewegen in de velen rivieren, vracht vervoeren, enz.

We bieden u dan de mogelijkheid om meer bewust te worden van de wonderen van de natuur!  De introductie van de kano op ons eiland Goeree Overflakkee! U hoeft echt niet zulke grote reizen te maken, ontdek hoe mooi de natuur is van ons eiland vanuit de kano!