Bushcraft Natuurgeneeskunde

Om de verjaardag van uw kind(eren) extra leuk te maken bieden wij u instructieve kinderfeestjes met verschillende mogelijkheden. Of  om voor u een leuke familie dag, familie uitje, familiereünie, enz. te verzorgen bieden wij u dezelfde mogelijkheden. Zo u het wenst wat meer theoretisch of zo anders wat meer praktisch. Het kan naar leeftijd en niveau aangegeven worden.
De tarieven variëren naar het aantal uren, deelnemers, soort instructie, enz.  dat u wenst. Het minimale tarief is 70,-  voor 2 uur, met max. 12 kinderen of jeugdigen, alleen onder begeleiding van een Bushcraft & Survival- instructeur. Voor volwassenen max. 8 deelnemers.

Vierde mogelijkheid kinderfeestjes/ familie-uitjes/ workshops: Planten/Geneeskruiden & Bomen

Bijna het gehele jaar door kunt u bij ons instructies  krijgen over eetbare planten/geneeskruiden & bomen kennen en herkennen. Het kennen van eetbare planten en bomen vanuit de theorie is niet genoeg. Daarom bieden wij u de mogelijkheid planten&bomen te herkennen in de natuur en wild plukken van (genees)kruiden uit de natuur, inzonderheid met betrekking tot Bushcraft & Survival

Een van de unieke mogelijkheden om kinderen/ familie/vrienden/enz. weer terug te krijgen naar de basis van ons levensbestaan. De indianen/onze voorvaderen waren zeer zuinig op de natuur. De supermarkt, de huisdokter was niet om de hoek. Men kon alleen eten wat het land hun aanbood. Zonder groenten verteerd niet het vlees wat wij eten! Veel kwalen konden met geneeskruiden tegengaan/verminderd of genezen worden.

Meer over Natuurgeneeskunde

 

Fytotherapie – Kruidengeneeskunde

Fythotherapie staat voor kruidentherapie. In de kruidentherapie wordt er gewerkt met geneesmiddelen die als actieve ingrediënten uitsluitend planten, delen van planten of plantenmaterialen of combinaties daarvan bevatten, in ruwe of bewerkte staat.

Er wordt ook veelal gewerkt met de zogenaamde moedertinctuur. De moedertinctuur staat voor een –onverdunde- hoeveelheid geneeskruid opgelost in alcohol als druppels. Ook is het mogelijk dat het genomen wordt in capsulevorm, waarin alleen het gedroogde kruid in hoge concentratie voorkomt. Dus in tegenstelling van homeopathie waar men juist wel werkt met een bepaalde hoeveelheid –verdunde- geneeskruiden opgelost in alcohol.

In de wilderness bushcraft zijn er ook mogelijkheden de geneeskruiden op een primitieve wijze in te nemen. Soms kan men het eenvoudig geneeskruid kneuzen/ wringen en op je huid doen. Of u kan in kokend heet water thee trekken van het geneeskruid.

Het is een studie apart om te erkennen hoe het kruid eruit ziet in de natuur en wat zijn specifieke werking daarvan is.

Een van de geneeskruiden die op Flakkee veel voorkomen is brandnetel, kamille, duizendblad en weegbree. Zie meer over de werking van deze kruiden:

Brandnetel; http://www.eetbaretuin.info/kruiden/kruiden_per_soort/files/Brandnetel_Urtica%20urens.html

Kamille: http://www.eetbaretuin.info/kruiden/kruiden_per_soort/files/Kamille_Matricaria_rucutita.html

Duizendblad:

Weegbree:

Zevenblad: http://www.eetbaretuin.info/kruiden/kruiden_per_soort/files/Zevenblad_Aegopodium_podagraria.html

Boerenwormkruid:

http://www.eetbaretuin.info/kruiden/kruiden_per_soort/files/Boerenwormkruid.html

Zie meer over Bijbelse kruiden:

http://www.eetbaretuin.info/kruiden/bijbelse_kruiden/index.html

 

Orthomoleculaire geneeskunde

In de orthomoleculaire geneeskunde streeft men er dus naar met stoffen te werken die het lichaam zonder schade kan gebruiken en verwerken. Het uitgangspunt is; Voeding als medicijn.

Dat voeding meer invloed heeft dan alleen het voorkomen van de typische gebreksziekten wordt steeds duidelijker vanaf ongeveer 1960. Sindsdien blijkt uit een groeiend aantal wetenschappelijke onderzoeken dat er wel degelijk een niet te verwaarlozen relatie bestaat tussen voeding en ziekten. Zo is inmiddels duidelijk dat slechte voedingsgewoonten een rol kunnen spelen bij het ontstaan van bijvoorbeeld kanker, hart- en vaat ziekten en ouderdomsdiabetes.

Zie meer: http://www.mbog.nl/orthomoleculaire-geneeskunde

 

Cellulaire geneeskunde

In de cellulaire geneeskunde heeft men ontdekt dat een goede of slechte gezondheid wordt bepaald op het niveau van de miljoenen cellen waaruit het menselijk lichaam bestaat. Voor de duizenden biochemische reacties binnen elke cel zijn vitaminen, aminozuren en spoorelementen nodig. Een chronische tekort aan deze voedingsstoffen is de meest voorkomende oorzaak van cellulaire disfunctie. Zie: http://www4nl.dr-rath-foundation.org/wetenschap/cellulaire_geneeskunde/index.html

Deze geneeskunde speelt zich dus af op celniveau. Het disfunctioneren van een lichaamscel wordt dan ook aangepakt met hoge concentraties micro-voedingstoffen, waarvan bewezen is, na wetenschappelijk onderzoek, dat dit kan helpen ter voorkoming van, of tot genezing van kankercellen kan leiden.

Wetenschappelijke publicaties van dr. M. Rath

In de loop van zijn carrière heeft dr. Rath wetenschappelijke ontdekkingen gedaan die behoren tot de belangrijkste ontdekkingen aller tijden op het gebied van de geneeskunde. Zie: http://www4nl.dr-rath-foundation.org/bibliotheek/wetenschappelijke_publicaties/dr_rath/index.html

Interactief onderwijs met de bodyscan

http://www.dr-rath-health-alliance.org/?page_id=555